logo
Ház Ingatlan
Ingatlanban a legnagyobb

2017-10-16 Lakásárak 2017. 1. félév

Kaposváron az előző félévben a legnagyobb árnövekedés a panel lakások esetében volt tapasztalható. Fél évvel ezelőtt 171 931 forint volt az átlag négyzetméterár, az utolsó hónapban viszont ez az érték már 186 386 forint volt, ez 14 ezer forintos árnövekedést jelent 6 hónap alatt. A tégla lakások esetében 196 287 forint volt az utolsó vizsgált hónapban az átlag négyzetméterár. A családi házak esetében 134 043 forint volt az utolsó vizsgált hónapban az átlag négyzetméterár.

2017-06-08 5 tipikus hiba hitelfelvételkor... Kerüld el!

Az ingatlanvásárlást csak nagyon kevesen tudják megoldani hitel nélkül. Íme néhány tipikus baklövés, amelyeket könnyen elkerülhetsz egy kis odafigyeléssel!

1. Csak akkor tegyél le foglalót, ha már pontosan tudod, hogy mennyi hitelt kapsz!

Ne tippelj, ne találgass, beszélj egy szakértő hitelügyintézővel! Ők ugyanis ismerik a bankok hitelezési gyakorlatát, el tudnak indítani egy előzetes elbírálást, tehát sokkal pontosabb összeget tudnak mondani, így tisztában leszel azzal, meddig nyújtózhatsz, meddig ér a takaród vagyis a hiteled.

2. Kérdezz rá a járulékos költségekre!

A THM-et már a hirdetéseken elolvashatod és abban is biztosak vagyunk, hogy a havi törlesztő összege lesz az első, amit kiszámoltatsz. Ugyanakkor a hitelbírálati díj, az értékbecslés és még egyéb költségek is felmerülhetnek a kölcsön igénylése során, melyekkel jó ha már az elején tisztában vagy.

3. Ne hagyatkozz netes kalkulátorokra!

Sok intézmény tesz ki honlapjára színes, látványos hitel kalkulátorokat. Ezek tájékozódni se mindig jók, döntést hozni az itt kapott adatok alapján pedig komoly hiba. Nézelődj, kattintgass, de ha komolyra fordul a dolog, akkor irány a szakértő, amit ő mond azt el is hiheted.

4. Ne csak egy bankban érdeklődj!

Lehet a legjobb szándékú és legkedvesebb banki alkalmazott akivel találkozol, azt mégsem fogja tanácsolni, hogy menj át a szomszédba és add be náluk az igénylésedet, mert a konkurencia jobb kondíciókkal ad most hitelt. Érdemes független hitelközvetítővel, például a Ház Ingatlan hitelügyintézőjével Illés Ildikóval konzultálnod, így ugyanis több pénzintézet ajánlatai kerülnek eléd.

5. Keresd az akciókat!

A bankok is szoktak kedvezményeket adni vagy egy-egy kampányban bizonyos díjakat elengedni. Ezekkel érdemes tisztában lenni, hiszen akár százezres megtakarítást is hozhatnak. Egy jó hitelközvetítő, mint a HÁZ Ingatlan munkatársai, ebben is tudnak segíteni. Amikor leülsz velük összehasonlítani a különböző pénzintézetek hitelkonstrukcióit , akkor az esetleg elérhető kedvezményekkel is számolni fognak.

A mi szakértőinket a hitel@hazingatlan.hu email címen találod meg, ők szívesen segítenek megtalálni a Neked legmegfelelőbb megoldást!

2017-04-06 Ingatlanpiaci elemzés Kaposvárról

Kaposváron az előző félévben a legnagyobb árnövekedés a tégla lakások esetében volt tapasztalható. Fél évvel ezelőtt 176 138 forint volt az átlag négyzetméterár, az utolsó hónapban viszont ez az érték már 190 441 forint volt, ez 14 ezer forintos árnövekedést jelent 6 hónap alatt. A panel lakások négyzetméterárai 13 ezer forinttal emelkedtek, így a legutóbb 168 702 forint volt az átlagár négyzetméterenként. A családi házak esetében 132 915 forint volt az utolsó vizsgált hónapban az átlag négyzetméterár.

2017-03-10 Ingatlanpiaci helyzetjelentés Kaposvárról

Izgalmasan alakult az elmúlt év, illetve a 2017-es első két hónap is. Jellemzően a lakások illetve a jó paraméterű családi házak kereslete élénkült meg, mely átlagosan 10-15%-os áremelkedést hozott magával. Ennek egyértelmű hatása az irányárak túlemelkedése is. Ez jelenleg is folyamatos hatással van a kereslet/kínált egyensúlyára, mivel több ingatlan típus esetében a kereslet nagyobb mértékű. Felhívjuk ellenben az ingatlan eladást fontolgatók figyelmét a megfelelően megválasztott irányár fontosságára, mivel egy túlzott ármeghatározás jelentősen lelassíthatja vagy szélső esetben meg is gátolja az értékesítést!

2016-11-02 Új szerződésünk eladáshoz már 2%-os jutaléktól

A mai naptól bevezetésre került legújabb Profi szolgáltatási csomagunk, mely nagyon kedvező (már 2%-os) jutakékkal és a lehető legmagasabb várható eladási árat garantálva áll ügyfeleink előtt új lehetőségként. Amennyiben szeretné a legjobb kezekben tudni eladó ingatlanát, és mindezt szeretné a legoptimálisabb jutalékkal megvalósítani, akkor Önt biztosan érdekelni fogja. Kérjük a részletekért keresse kollégáinkat!

2016-09-06 Elindult új oldalunk

Ma, több hónapos tesztidőszakot követően nyilvánosan is elindult új megjelenésű, és nem utolsó sorban mobilbarát weboldalunk. A használathoz jó időtöltést kívánunk. Természetesen varjuk visszajelzéseiket. - Ház Ingatlan -

2016-08-26 Kitekintés a balatoni ingatlanokra

Az elmúlt időszak a balatoni ingatlanpiacon is izgalmasra sikeredett, az árak az északi parton Tihany és Balatonfüred, míg a déli parton Zamárdi és Balatonlelle térségében a legmagasabbak, ez a legnépszerűbb a nyaraló vagy lakóingatlan vásárlást tervezők körében. Ezzel szemben legolcsóbbak közé tartozik az északi zánkai, illetve a déli fonyódi térség Keszthellyel bezárólag. Természetesen a térképet alaposabban szemügyre véve találhatunk még néhány, a balatoni térségben alacsonynak számító környéket.

Az elmúlt fél évben országos szinten tapasztalható áremelkedés a Balaton menti családi házak piacán nem volt jelentős. Májusban a balatonfüredi átlagos négyzetméter árak 312.000 Ft körül alakultak, ez 5,5%-os emelkedést mutat, miközben a legtöbb helyen stagnálnak az árak.


Más a helyzet a téglaépítésű lakások esetében. A legnagyobb növekedést Balatonfüred produkálta 19 %-kal, ezt követi Siófok valamivel több, mint 10 %-kal, végül Zamárdi 9 %-kal zárja a sort. Ami Keszthelyet és Balatonlellét illeti, ott 2-4 %-kal csökkent a téglalakások négyzetméterára.


2016-08-12 Kánikulai tanácsaink 2.

Mint ahogy azt az előző bejegyzésünkben kezdtük taglalni, a klímaberendezés helyett sok apró praktika segíthet túlélni a forró napokat. Ezen 5 tanács közül következzen az utolsó három:

3. Éjjel nyitva, nappal zárva ajtó és ablak

Az éjszakák a legnagyobb kánikulában is enyhülést hoznak. Ilyenkor érdemes kinyitni minden ajtót és ablakot, amit csak lehet, hogy a lakásba beáramoljon a hűvös levegő. Ezt azonban érdemes bent is tartanunk. Tehát napközben, amikor emelkedik a kinti hőmérséklet, zárjunk be minden nyílászárót, húzzuk be a függönyöket és eresszük le a redőnyöket, így nehezebben melegszik fel a lakás.

4. Kapcsoljuk ki a gépeket!

A sütést, főzést, mosást ilyenkor érdemes inkább estére, ha lehet inkább éjszakára időzíteni. Kapcsoljunk ki mindent, amit csak lehet a masinák (számítógép, mosogatógép, stb.) közül, ugyanis működés közben hőt termelnek, így akár 1-2 fokkal is megemelhetik a lakás hőmérsékletét. Ezért halasszuk el a nagymosást és éjjel süssük meg a süteményt, ha muszáj sütnünk.

5. Szigetelt lakás 
A legfontosabbat a végére hagytuk. Ez a szigetelés. A fűtésnél és a hűtésnél is nagyon lényeges, hogy a hő bent, illetve kint maradjon, csak így tudjuk hatékonyan szabályozni otthonunk hőmérsékletét. Amikor tehát lakást vásárolunk vagy felújítunk, akkor mindig tartsuk szem előtt, hogy a modern nyílászárók és a megfelelő falszigetelés komoly megtakarítást és sokkal jobb közérzetet hozhat. - HÁZ Ingatlan-

2016-07-12 Légkondi nélkül a kánikulában

Ma már a légkondi nem luxus, sok otthonban működik ilyen szerkezet. A HÁZ Ingatlan referenseinek tapasztalata azt mutatja, hogy a vásárlók keresik, akár hajlandóak többet is fizetni egy megfelelő klímaberendezéssel ellátott lakásért. Nyáron komoly fegyvertény lehet, ha az érdeklődő a forróságból a hűs szobába lép be. Vannak azonban, akik nem bírják, vagy nem szeretik a légkondit, nekik szeretnénk segíteni abban, hogy könnyebben átvészeljék a nyári hőséget. 

1. Nem elég a ventilátor! Azt már a kisiskolások is tudják, hogy a légmozgás sokat javít a meleg helyzeteken. Amennyiben fokozni szeretnénk a hatást, akkor tegyünk a forgó lapátok elé jeget. Így a ventilátor nem csak mozgatja, hanem hűti is a szoba levegőjét. 

2. Világos színek A mediterrán vidékeken fehérre festik a házak falát, ez ugyanis kevésbé gyűjti be a meleget. Persze a társasházban nem meszelhetjük le a saját külső falainkat, de a világos színű redőnyök, a vastag, de világos árnyalatú függönyök, illetve az ablak elé-fölé kifeszített fehér lepedő is sokat segíthet. Folytatás következő blogbejegyzésünkben - HÁZ Ingatlan - 

2016-05-10 A CSOK kedvez a lakásáraknak Kaposváron

Az új Családi Otthonteremtési Kedvezmény jelentősen  felbolydította az ország ingatlanpiaci viszonyait. Nem történt ez másképp Kaposváron sem, ahol a korábbi nyugodt növekedés megtorpanni látszik az új támogatás bevezetését követően.

 

Ha vetünk egy pillantást Kaposvár ingatlanpiaci statisztikáira, észrevehetjük, hogy az elmúlt egy évet stabil, de lassú növekedés jellemezte; a városban lezajlott 4,1 százalékos átlagos négyzetméterár emelkedés ugyanis jelentősen elmarad az országos növekedés ütemétől.

 

Meglepő módon az új CSOK bevezetése, az országos folyamatokkal ellentétben némi visszaesést idézett elő a helyi ingatlanok áraiban. Januárban még növekedés volt a jellemző, azonban februárban 0,8 százalékos csökkenést figyelhettünk meg az ingatlanok áraiban. Ugyanakkor az egyes ingatlantípusokat megvizsgálva, kissé árnyaltabb képet kapunk. A családi házak átlagos négyzetméteráraiban 1,6 százalékos esés ment végbe január és február között, ellenben a téglalakások és panellakások áraiban enyhe növekedés történt.

A  Kaposváron eladásra kínált lakások közül sok megfelel az új CSOK használt lakásokkal szemben támasztott kritériumainak, azonban rendkívül kevés az új építésű ingatlan, ami komolyan megnehezítheti a 10+10 támogatásban gondolkodó családok helyzetét.

 

Az elkövetkező hónapokban további enyhe növekedés várható a téglalakások és panellakások esetében, azonban az kérdéses, hogy ez az emelkedés meddig tart ki.