HÁZ Ingatlan
 
Folytatás

Lakásárak 2017. 1. félév

2017-10-16

Kaposváron az előző félévben a legnagyobb árnövekedés a panel lakások esetében volt tapasztalható. Fél évvel ezelőtt 171 931 forint volt az átlag négyzetméterár, az utolsó hónapban viszont ez az érték már 186 386 forint volt, ez 14 ezer forintos árnövekedést jelent 6 hónap alatt. A tégla lakások esetében 196 287 forint volt az utolsó vizsgált hónapban az átlag négyzetméterár. A családi házak esetében 134 043 forint volt az utolsó vizsgált hónapban az átlag négyzetméterár.

Folytatás

5 tipikus hiba hitelfelvételkor... Kerüld el!

2017-06-08

Az ingatlanvásárlást csak nagyon kevesen tudják megoldani hitel nélkül. Íme néhány tipikus baklövés, amelyeket könnyen elkerülhetsz egy kis odafigyeléssel!

1. Csak akkor tegyél le foglalót, ha már pontosan tudod, hogy mennyi hitelt kapsz!

Ne tippelj, ne találgass, beszélj egy szakértő hitelügyintézővel! Ők ugyanis ismerik a bankok hitelezési gyakorlatát, el tudnak indítani egy előzetes elbírálást, tehát sokkal pontosabb összeget tudnak mondani, így tisztában leszel azzal, meddig nyújtózhatsz, meddig ér a takaród vagyis a hiteled.

2. Kérdezz rá a járulékos költségekre!

A THM-et már a hirdetéseken elolvashatod és abban is biztosak vagyunk, hogy a havi törlesztő összege lesz az első, amit kiszámoltatsz. Ugyanakkor a hitelbírálati díj, az értékbecslés és még egyéb költségek is felmerülhetnek a kölcsön igénylése során, melyekkel jó ha már az elején tisztában vagy.

3. Ne hagyatkozz netes kalkulátorokra!

Sok intézmény tesz ki honlapjára színes, látványos hitel kalkulátorokat. Ezek tájékozódni se mindig jók, döntést hozni az itt kapott adatok alapján pedig komoly hiba. Nézelődj, kattintgass, de ha komolyra fordul a dolog, akkor irány a szakértő, amit ő mond azt el is hiheted.

4. Ne csak egy bankban érdeklődj!

Lehet a legjobb szándékú és legkedvesebb banki alkalmazott akivel találkozol, azt mégsem fogja tanácsolni, hogy menj át a szomszédba és add be náluk az igénylésedet, mert a konkurencia jobb kondíciókkal ad most hitelt. Érdemes független hitelközvetítővel, például a Ház Ingatlan hitelügyintézőjével Illés Ildikóval konzultálnod, így ugyanis több pénzintézet ajánlatai kerülnek eléd.

5. Keresd az akciókat!

A bankok is szoktak kedvezményeket adni vagy egy-egy kampányban bizonyos díjakat elengedni. Ezekkel érdemes tisztában lenni, hiszen akár százezres megtakarítást is hozhatnak. Egy jó hitelközvetítő, mint a HÁZ Ingatlan munkatársai, ebben is tudnak segíteni. Amikor leülsz velük összehasonlítani a különböző pénzintézetek hitelkonstrukcióit , akkor az esetleg elérhető kedvezményekkel is számolni fognak.

A mi szakértőinket a hitel@hazingatlan.hu email címen találod meg, ők szívesen segítenek megtalálni a Neked legmegfelelőbb megoldást!

Folytatás

Ingatlanpiaci elemzés Kaposvárról

2017-04-06

Kaposváron az előző félévben a legnagyobb árnövekedés a tégla lakások esetében volt tapasztalható. Fél évvel ezelőtt 176 138 forint volt az átlag négyzetméterár, az utolsó hónapban viszont ez az érték már 190 441 forint volt, ez 14 ezer forintos árnövekedést jelent 6 hónap alatt. A panel lakások négyzetméterárai 13 ezer forinttal emelkedtek, így a legutóbb 168 702 forint volt az átlagár négyzetméterenként. A családi házak esetében 132 915 forint volt az utolsó vizsgált hónapban az átlag négyzetméterár.