logo
Ház Ingatlan
Ingatlanban a legnagyobb

2021-03-08 Rendkívüli közlemény: március 8-tól is állunk rendelkezésre

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Ház Ingatlan iroda március 8-tól is várja ügyfeleit bármilyen ingatlanüggyel kapcsolatos kérdés esetén, legyen szó akár adásvételről, akár bérlésről. Ezek mellett hitelekkel, családtámogatással, energetikai tanúsítvány készítéssel is keressenek minket bizalommal,  illetve jogi és műszaki ügyben is szívesen segítünk, igyekszünk megoldást találni kérdéseikre. 

Kollégáink emailben és telefonon állnak szíves rendelkezésükre, illetve www.hazingatlan.hu oldalunkon található kínálat folyamatosan frissül, mely ingatlanok helyszíni bemutatását is zökkenőmentesen szervezzük!
 

2020-11-23 Ebben tud segíteni az eladónak az ingatlanközvetítő

Az ingatlanközvetítőktől sokan ódzkodnak, amikor el szeretnék adni ingatlanjukat, mondván, minek fizessenek egy harmadik félnek azért, hogy a saját tulajdonukat eladják. Az ingatlanügynök munkája azonban messze túlmutat azon, hogy jutalékért cserébe felhajt egy vevőt. Ahhoz, hogy megérthessük egy ingatlanos szakember munkáját, most összegyűjtöttük, hogy miben tud segíteni az eladónak.

Mire jó egy ingatlanos?

Természetesen ingatlanközvetítő nélkül is lehetséges eladni egy ingatlant, nagy tévhit azonban, hogy ez ingyen volna. A hirdetés feladásáért vagy kiemeléséért a legtöbb portálon fizetni kell.

Bár egy ingatlanközvetítő szolgáltatásai mindig pénzbe kerülnek, ugyanakkor ha jó szakemberrel dolgoztatunk, az hozzásegíthet, hogy ingatlanunk jó áron és mielőbb megfelelő vevőre találjon. 

Ingatlan felmérése

A jó ingatlanos, mielőtt eladásra kínálja az ingatlant, minden esetben személyesen meglátogatja a helyszínt. Saját fényképeket készít és felméri a körülményeket. Már ekkor tanácsokat adhat, hogy mitől lehet szimpatikusabb a lakás a vevők számára (pl. alaposabb rendrakás és takarítás, szellőztetés, lakberendezés).

A felkészült szakember a körültekintő felmérést követően megfelelő alaprajzot szerkeszt, és profi hirdetésszöveget fogalmaz.

Ingatlanközvetítő, mint érdekképviselő

Az ingatlanos az ingatlan értékesítési folyamata során az eladó és a vevő érdekeit egyaránt képviseli. Az eladó a megbízó, ő fogja a jutalékot fizetni, cserébe az ingatlanos tudja, hogy az eladónak:

  • mik az igényei,

  • milyen árkategóriában akarja az ingatlant értékesíteni,

  • milyen időintervallumban,

  • mik a fontos tényezők számára (például a kiköltözés időpontja, vagy az előleg összege).

Az ingatlanos ugyanakkor az érdeklődőkről is rengeteg információt begyűjthet. Többek között:

  • mekkora összeg áll rendelkezésükre,

  • milyen gyorsan szeretnének költözni,

  • milyen speciális igényeik vannak (szuterén megléte, padlófűtés stb.)

Egy hivatásos ingatlanközvetítő nem akarja megtéveszteni sem a vevőt, sem az eladót. Az alapos felmérést követően vonzó hirdetést készít kiemelve az adott ingatlan előnyeit, de tárgyilagosan beszél annak értékeiről és esetleges hibáiról mind a tulajdonossal, mind az érdeklődőkkel.

Házhoz hozza az ügyfeleket

Az ingatlanos szakember mellett szól egy másik nyomós érv is: az ingatlanközvetítő a kereső ügyfeleket keresési igényeikkel együtt rögzíti és tárolja egy belső rendszerben. Ennek köszönhetően a potenciális érdeklődők azonnal értesítést kapnak, amint egy számukra érdekes ingatlan megjelenik a piacon.

Egy magánember ezt nem tudja megtenni. Tehát a magánerőből történő értékesítéshez képest nagy előny egyrészt, hogy a közvetítő által potenciális érdeklődők sokasága azonnal értesül az új ingatlanról, másrészt, hogy a közvetítő egyből szűri is az érdeklődőket. 

Adás-vételi szerződés megkötése

Amennyiben a kínálatra megtalálja a keresletet, az üzlet megkötésében is komoly segítséget nyújthat egy ingatlanos. Szükség esetén ajánl okiratszerkesztő ügyvédet, segít a sokszor bonyolult szerződés értelmezésében, és egyéb bürokratikus ügyekben pl. jegyzővel, hitelközvetítővel való egyeztetésben.

Összegezve:

Az ingatlanközvetítők számos téren segítséget nyújthatnak eladónak és vevőnek egyaránt, az ár meghatározásától kezdve a végleges adásvételi szerződés megkötéséig. Amennyiben tehát nem szeretnénk a saját vállunkra venni az eladás terhét, akkor mindenképp megéri egy ingatlanos szakember segítségét kérni.

2020-05-01 Újra elindult személyes ügyfélszolgálatunk

Kedves Ügyfeleink! Nagy örömünkre április 27-től újra nyitva áll irodánk is ügyfeleink részére, mellyel az eddigi folyamatos működést szeretnénk még hatékonyabbá tenni. Várjuk Önöket nagy szeretettel minden hétköznap 13-15-ig.


A Ház Ingatlan csapata

2017-10-16 Lakásárak 2017. 1. félév

Kaposváron az előző félévben a legnagyobb árnövekedés a panel lakások esetében volt tapasztalható. Fél évvel ezelőtt 171 931 forint volt az átlag négyzetméterár, az utolsó hónapban viszont ez az érték már 186 386 forint volt, ez 14 ezer forintos árnövekedést jelent 6 hónap alatt. A tégla lakások esetében 196 287 forint volt az utolsó vizsgált hónapban az átlag négyzetméterár. A családi házak esetében 134 043 forint volt az utolsó vizsgált hónapban az átlag négyzetméterár.

2017-06-08 5 tipikus hiba hitelfelvételkor... Kerüld el!

Az ingatlanvásárlást csak nagyon kevesen tudják megoldani hitel nélkül. Íme néhány tipikus baklövés, amelyeket könnyen elkerülhetsz egy kis odafigyeléssel!

1. Csak akkor tegyél le foglalót, ha már pontosan tudod, hogy mennyi hitelt kapsz!

Ne tippelj, ne találgass, beszélj egy szakértő hitelügyintézővel! Ők ugyanis ismerik a bankok hitelezési gyakorlatát, el tudnak indítani egy előzetes elbírálást, tehát sokkal pontosabb összeget tudnak mondani, így tisztában leszel azzal, meddig nyújtózhatsz, meddig ér a takaród vagyis a hiteled.

2. Kérdezz rá a járulékos költségekre!

A THM-et már a hirdetéseken elolvashatod és abban is biztosak vagyunk, hogy a havi törlesztő összege lesz az első, amit kiszámoltatsz. Ugyanakkor a hitelbírálati díj, az értékbecslés és még egyéb költségek is felmerülhetnek a kölcsön igénylése során, melyekkel jó ha már az elején tisztában vagy.

3. Ne hagyatkozz netes kalkulátorokra!

Sok intézmény tesz ki honlapjára színes, látványos hitel kalkulátorokat. Ezek tájékozódni se mindig jók, döntést hozni az itt kapott adatok alapján pedig komoly hiba. Nézelődj, kattintgass, de ha komolyra fordul a dolog, akkor irány a szakértő, amit ő mond azt el is hiheted.

4. Ne csak egy bankban érdeklődj!

Lehet a legjobb szándékú és legkedvesebb banki alkalmazott akivel találkozol, azt mégsem fogja tanácsolni, hogy menj át a szomszédba és add be náluk az igénylésedet, mert a konkurencia jobb kondíciókkal ad most hitelt. Érdemes független hitelközvetítővel, például a Ház Ingatlan hitelügyintézőjével Illés Ildikóval konzultálnod, így ugyanis több pénzintézet ajánlatai kerülnek eléd.

5. Keresd az akciókat!

A bankok is szoktak kedvezményeket adni vagy egy-egy kampányban bizonyos díjakat elengedni. Ezekkel érdemes tisztában lenni, hiszen akár százezres megtakarítást is hozhatnak. Egy jó hitelközvetítő, mint a HÁZ Ingatlan munkatársai, ebben is tudnak segíteni. Amikor leülsz velük összehasonlítani a különböző pénzintézetek hitelkonstrukcióit , akkor az esetleg elérhető kedvezményekkel is számolni fognak.

A mi szakértőinket a hitel@hazingatlan.hu email címen találod meg, ők szívesen segítenek megtalálni a Neked legmegfelelőbb megoldást!

2017-04-06 Ingatlanpiaci elemzés Kaposvárról

Kaposváron az előző félévben a legnagyobb árnövekedés a tégla lakások esetében volt tapasztalható. Fél évvel ezelőtt 176 138 forint volt az átlag négyzetméterár, az utolsó hónapban viszont ez az érték már 190 441 forint volt, ez 14 ezer forintos árnövekedést jelent 6 hónap alatt. A panel lakások négyzetméterárai 13 ezer forinttal emelkedtek, így a legutóbb 168 702 forint volt az átlagár négyzetméterenként. A családi házak esetében 132 915 forint volt az utolsó vizsgált hónapban az átlag négyzetméterár.

2017-03-10 Ingatlanpiaci helyzetjelentés Kaposvárról

Izgalmasan alakult az elmúlt év, illetve a 2017-es első két hónap is. Jellemzően a lakások illetve a jó paraméterű családi házak kereslete élénkült meg, mely átlagosan 10-15%-os áremelkedést hozott magával. Ennek egyértelmű hatása az irányárak túlemelkedése is. Ez jelenleg is folyamatos hatással van a kereslet/kínált egyensúlyára, mivel több ingatlan típus esetében a kereslet nagyobb mértékű. Felhívjuk ellenben az ingatlan eladást fontolgatók figyelmét a megfelelően megválasztott irányár fontosságára, mivel egy túlzott ármeghatározás jelentősen lelassíthatja vagy szélső esetben meg is gátolja az értékesítést!

2016-11-02 Új szerződésünk eladáshoz már 2%-os jutaléktól

A mai naptól bevezetésre került legújabb Profi szolgáltatási csomagunk, mely nagyon kedvező (már 2%-os) jutakékkal és a lehető legmagasabb várható eladási árat garantálva áll ügyfeleink előtt új lehetőségként. Amennyiben szeretné a legjobb kezekben tudni eladó ingatlanát, és mindezt szeretné a legoptimálisabb jutalékkal megvalósítani, akkor Önt biztosan érdekelni fogja. Kérjük a részletekért keresse kollégáinkat!

2016-09-06 Elindult új oldalunk

Ma, több hónapos tesztidőszakot követően nyilvánosan is elindult új megjelenésű, és nem utolsó sorban mobilbarát weboldalunk. A használathoz jó időtöltést kívánunk. Természetesen varjuk visszajelzéseiket. - Ház Ingatlan -

2016-08-26 Kitekintés a balatoni ingatlanokra

Az elmúlt időszak a balatoni ingatlanpiacon is izgalmasra sikeredett, az árak az északi parton Tihany és Balatonfüred, míg a déli parton Zamárdi és Balatonlelle térségében a legmagasabbak, ez a legnépszerűbb a nyaraló vagy lakóingatlan vásárlást tervezők körében. Ezzel szemben legolcsóbbak közé tartozik az északi zánkai, illetve a déli fonyódi térség Keszthellyel bezárólag. Természetesen a térképet alaposabban szemügyre véve találhatunk még néhány, a balatoni térségben alacsonynak számító környéket.

Az elmúlt fél évben országos szinten tapasztalható áremelkedés a Balaton menti családi házak piacán nem volt jelentős. Májusban a balatonfüredi átlagos négyzetméter árak 312.000 Ft körül alakultak, ez 5,5%-os emelkedést mutat, miközben a legtöbb helyen stagnálnak az árak.


Más a helyzet a téglaépítésű lakások esetében. A legnagyobb növekedést Balatonfüred produkálta 19 %-kal, ezt követi Siófok valamivel több, mint 10 %-kal, végül Zamárdi 9 %-kal zárja a sort. Ami Keszthelyet és Balatonlellét illeti, ott 2-4 %-kal csökkent a téglalakások négyzetméterára.