logo
Ház Ingatlan
Ingatlanban a legnagyobb

Segítség ingatlan eladáshoz

Az ingatlan eladás egy bonyolult üzleti tranzakció, amely több lépésből áll és összetett jogi eljárásokat igényel.
Egy professzionális üzletkötővel való együttműködéssel ezt a folyamatot felgyorsíthatja, elérheti a legmagasabb eladási árat és számos gondot takaríthat meg vele.

 1. Az üzletkötő kiválasztása
  A független kutatások azt mutatják, hogy azok, akik kihasználják a tapasztalt ingatlan üzletkötők szolgáltatásait, gyorsabban és magasabb áron adják el ingatlanjukat mint azok, akik egyedül értékesítik ingatlanjukat.

 2. Az ingatlan megtekintése az üzletkötő irányításával
  Az ingatlan megtekintése a professzionális szolgáltatás feltétele. Az eladási ár meghatározásában nemcsak maga az ingatlan játszik szerepet ( állapot, kor és berendezés), hanem a környezet (megközelíthetőség...) és az adott környék aktuális ingatlankínálata is.

 3. Az ingatlan előkészítése az eladásra
  Még mielőtt elkezdené ingatlanját árusítani, fontos alaposan előkészíteni és minél inkább megnövelni vonzerejét. Üzletkötője fontos tippeket és tanácsokat ad ennek érdekében, és adott esetben biztosítja a szakembereket, akik ezek kivitelezéséről gondoskodnak Ön helyett. Az ingatlannak tisztának és személytelennek kell lennie ahhoz, hogy az érdeklődő gondolatban saját elképzelései szerint rendezhesse be az ingatlant. A kertnek is karban tartottnak kell lennie. Az ingatlan fényképezésénél tegyük el az összes személyes tárgyat, családi fényképeket.

 4. Közvetítésről szóló szerződés megkötése
  Üzletkötője részletesen megismerteti Önt az együttműködés feltételeivel. Amennyiben megállapodnak, megkötik a közvetítésről szóló szerződést az üzletkötő által képviselt ingatlanirodával. Ez biztosítja az üzleti tranzakció komolyságát, tartalmazza a feltételeket amelyekben megállapodtak valamint feljogosítja az üzletkötőt az ingatlan hirdetésére és ajánlására az érdeklődők körében.

 5. Az Ön ingatlanjának értékesítési prezentációja
  Az üzletkötője kidolgoz egy értékesítési prezentációt az ingatlanja hirdetésének és az ügyfelekkel való tárgyalásoknak a céljára. Ez a prezentáció tartalmazza az összes általános és technikai információt az ingatlanjáról, fényképeket, alaprajzokat és egyéb dokumentációkat.

 6. Ingatlanjának hozzáadása a rendszerhez
  A szerződés aláírása után 24 órával ingatlanja felkerül a HÁZ Ingatlan belső rendszerébe, majd ezek után exportálódik az összes jelentős ingatlan portálra. Abban a pillanatban, ahogy az ingatlan bekerül a rendszerbe, a rendszer automatikusan párosítja a HÁZ Ingatlan összes megfelelő keresletével és a megfelelő párosítások email-en keresztül eljutnak a potenciális érdeklődőkhöz.

 7. Az ingatlan hirdetése
  Az értékesítési terv fontos része a megfelelően összeállított ingatlan hirdetés. Minél kevésbé tipikus az ingatlan, annál különbözőek lehetnek a marketing tevékenységek is.

 8. Az ingatlan bemutatása
  Az Ön üzletkötője előre kiválogatja a komoly érdeklődőket az ingatlan megtekintéséhez, a kritériumaik és a pénzügyi lehetőségeik alapján. Ezzel időt takarítanak meg Önnek.

 9. Foglalási szerződés
  Amennyiben az érdeklődő úgy dönt, hogy megveszi az Ön ingatlanját, az Ön ingatlan irodája köt vele egy ún. Foglalási szerződést. Ennek alapján a vevő leteszi a foglalási díjat. Így az ingatlan a vevő számára le van foglalva és a szerződő feleknek van idejük az adásvételi szerződés elkészítésére, adott esetben a finanszírozás intézésére. A HÁZ Ingatlan hitelügyintézőjén keresztül ingyenes szolgáltatást kínál fel a vevőnek ami az Ön javára meggyorsíthatja az ingatlan értékesítését.

 10. Adásvételi szerződés
  Szerződések, amelyek alapján a tulajdonjog átruházódik az eladóról a vevőre. A tulajdonjog átruházására a földhivatali bejegyeztetés után kerül sor.

 11. Eladás
  A szerződő felek aláírják az összes szükséges szerződést, az Ön ingatlan irodája benyújtja ezeket az illetékes földhivatalhoz. A szükséges dokumentumokat benyújtja a vételár megőrzőjének, melynek értelmében a megőrző kiadja Önnek a vételárat.