logo
Ház Ingatlan
Ingatlanban a legnagyobb

Segítség ingatlan vásárláshoz

Az ingatlan vásárlás egy időben hosszú folyamat, amely összetett jogi eljárásokat igényel. Igen sok szerződéses dokumentációt kell hozzá aláírni, és számos hivatalos dokumentummal kell foglalkozni. Egy professzionális üzletkötővel való együttműködéssel ezt a folyamatot felgyorsíthatja és számos gondot takaríthat meg vele.

AZ INGATLAN VÁSÁRLÁS ÁLTALÁNOS MENETE:

 1. Az üzletkötő kiválasztása
  Az üzletkötő segít Önnek úgy kiválasztania az ingatlant, hogy annak minősége és ára is megfeleljen az aktuális piaci helyzetnek, és természetesen az Ön követelményeinek. Elintézi a kiválasztott ingatlan megtekintését, a HÁZ Ingatlan jogi szolgáltatóin keresztül ellenőrzi a szerződéses dokumentációt és asszisztál az ingatlan átvételénél. Mindig az Ön érdekeit védi.

 2. Az ingatlan kiválasztása
  Az üzletkötő felviszi az Ön követelményeit a HÁZ Ingatlan rendszerébe. Ezt a rendszer minden nap párosítja az aktuális ajánlatokkal és a megfelelő párosításokat Ön e-mailben megkapja. Ezek közül pedig kiválaszthatja azt, amely maximálisan megfelel az Ön követelményeinek illetve anyagi lehetőségeinek.

 3. Megállapodás
  Amennyiben kiválasztotta a megfelelő ingatlant, szóbeli megállapodást köthet az eladóval illetve az üzletkötővel. Ez a határidőre, feltételekre és a kötelezettségekre vonatkozik. Általában ez idő alatt készül a foglalásról szóló szerződés.

 4. A foglalásról szóló szerződés
  Komoly szándék esetén a közvetítővel (ingatlan irodával) kötnek egy ún. Foglalási szerződést. Ez biztosítja az Ön számára a kiválasztott ingatlan lefoglalását addig, amíg nem kötik meg az adásvételi szerződést.

 5. A foglalási díj befizetése
  A foglalási díj a komoly érdeklődésének a bizonyítéka és bele számolandó a vételárba. Attól a naptól kezdve, mikor Ön befizette a foglalási díjat egy ügyvéd letéti számlájára, az Ön által kiválasztott ingatlan foglalttá válik, és onnantól kezdve más érdeklődő számára nem kínálható.

 6. Adásvételi előszerződés
  Ilyen szerződést abban az esetben kell kötni, amikor az eladó és a vevő egyaránt érdekeltek az ingatlan eladásában, de bizonyos okokból kifolyólag ez még nem lehetséges (pl.: az eladó még nem tulajdonosa az ingatlanak de rendelkezik várómányi szerződéssel az ingatlanra). Ugyanakkor ezen szerződés megkötése Önt és a vevőt is kötelezi a későbbi adásvételi szerződés megkötésére.

 7. Az ingatlan finanszírozása
  Abban az esetben ha az ingatlant banki hitelből fizeti, a bank a saját javára jelzálogjogot fog követelni Öntől. Az Ön üzletkötője segít ingatlanja finanszírozásában HÁZ Ingatlan Hitelügyintézőjén keresztül.

 8. Adásvételi szerződés
  Ezen szerződések alapján kerül át az ingatlan tulajdonjog az eladóról a vevőre. A tulajdonjog teljes átruházására a földhivatalnál való bejegyzéssel kerül sor.

 9. A vételár megőrzése
  A megőrzéssel a kellemetlen helyzeteket előzhetjük meg. Általános gyakorlat a vételárat egy harmadik független fél vagy intézmény megőrzésére bízni. (pl. ügyvéd) A harmadik fél kifizeti a vételárat az eladónak úgy, ahogy az az adásvételi szerződésben le van fektetve, általában a földhivatalnál való bejegyeztetés után.

 10. A bejegyzés iránti kérelem a Földhivatalhoz
  Ezt a kérelmet minden olyan esetben szükséges benyújtani, amikor a tulajdoni lapon szereplő tulajdonos személye megváltozik.

 11. Ingatlan szerzés
  Ne felejtse el, hogy az ingatlan miután Ön átvette, még nem rendelkezik biztosítással. Az Ön üzletkötője segít előnyös lakásbiztosítást kötni ingatlanjára a HÁZ Ingatlan Hitelügyintézőjén keresztűl.
  Abban az esetben, ha az ingatlant mint befektetés vásárolta, szívesen segítünk Önnek ingatlanját kiadni.