logo
Ház Ingatlan
Ingatlanban a legnagyobb

Segítség lakás bérléshez

 1. Az üzletkötő kiválasztása
  Az üzletkötő segít Önnek úgy kiválasztania az ingatlant, hogy annak minősége és ára is megfeleljen az aktuális piaci helyzetnek, és természetesen az Ön követelményeinek. Elintézi a kiválasztott ingatlan megtekintését, a HÁZ Ingatlan jogi szolgáltatóin keresztül ellenőrzi a szerződéses dokumentációt és asszisztál az ingatlan megtekintésénél valamint átvételénél. Mindig az Ön érdekeit védi.

 2. Az ingatlan kiválasztása
  Az üzletkötő felviszi az Ön által megadott követelményeket a HÁZ Ingatlan rendszerébe. Ezt a rendszer minden nap párosítja az aktuális ajánlatokkal és a megfelelő párosításokat Ön e-mailben megkapja. Ezek közül pedig kiválaszthatja azt, amely maximálisan megfelel az Ön követelményeinek illetve anyagi lehetőségeinek.

 3. Az Ön által kiválasztott ingatlan megtekintése
  Az üzletkötő megszervezi az ingatlan megtekintését, amely felkeltette az Ön érdeklődését, és egyben megszerzi az összes fontos információt nemcsak az ingatlan állapotáról, de környezetéről is. Végül kiértékeli, hogy a bérleti díj megfelel e az ingatlan állapotának és az aktuális piac kínálatnak.

 4. Megállapodás a feltételekről
  A bérbeadóval kötött megállapodás tartalmazza a bérbeadás feltételeit- tehát az árat, az időt, esetleg a bérbeadással összefüggő egyes korlátozásokat, előleg befizetését..stb. A bérleti szerződés általában 1 évre szól, hosszabbítási lehetőséggel.

 5. Bérleti szerződés
  Üzletkötője biztosítja a bérleti szerződés elkészítését, amely a szerződéses viszony feltételeit kezeli.

 6. Az ingatlan átvétele
  Az ingatlan átvételéhez az üzletkötő vagy az ingatlan tulajdonos biztosítja az átvételi jegyzőkönyvet, amelyben rögzítésre kerülnek az ingatlan állapotán kívül a berendezések, tartozékok hiányosságai illetve a fogyasztásmérők állásai (víz, villany, gáz) is.

 7. Szolgáltatások számlázása
  Az ingatlan tulajdonos évente egyszer kap egy elszámolást a szolgáltatóktól a becsült és valódi fogyasztásokról.

 8. A bérleti szerződés megújítása
  A bérleti szerződés általában egy évre szól. Egy év elteltével lehetőség van a szerződés megújítására abban az esetben, ha mindkét fél írásban tájékozódik és elfogadja a feltételeket.